8 знака в поведението, доказващи че имате проблем с алкохола | Център Жива
17311
post-template-default,single,single-post,postid-17311,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Потърсете помощ сега!


8 знака в поведението, доказващи че имате проблем с алкохола

Винаги е трудно да говориш за проблеми с алкохола с най-близките си. Когато започнеш да мислиш за собствените си алкохолни навици и откриеш, че се опитваш да ги прикриеш или отречеш, те връхлитат редица емоции, които пречат на трезвата ти преценка за ситуацията. Алкохолът играе важна роля в живота на много хора и понякога е доста трудно да направиш разликата между допустимото и злоупотребата.

alcohol problem

Ако имате дори малки съмнения, че страдате или сте на път към сериозен проблем с алкохола , то вие се нуждаете от незабавна помощ от специалист.

Тези 8 знака в поведението ви ще ви сигнализират, че имате проблем с алкохола:

Отричате или криете алкохолните си навици

Много често хората, страдащи от алкохолна зависимост, отричат да имат какъвто и да е проблем. Индикатори за това са: тайно пиене, отричане от зависимост и лъжене в количеството консумиран алкохол.

Докато не признаем пред себе си, че имаме проблем, няма как да успеем да се справим с него.

Пиете по емоционални причини

Пиете, защото имате проблеми в работата, претърпели сте тежка загуба на близък, не ви върви в живота и други. Това са само част от причините, които измисляме, за да оправдаем поведението си. Факт е, че ставаме зависими към алкохола, а това не ни помага да продължим напред с живота си.

Забравяте доста често

Ако започнете да забравяте и консумирате алкохол, това означава, че количеството отрова е много повече, отколкото тялото ви може да „обезвреди“. Големите количества алкохол водят до загуба на паметта и са сигурно доказателство за сериозните последствия от злоупотребата.

Пиете, за да си „оправите“ настроението

Ако разчитате на алкохола да подобри настроението ви, то вие със сигурност имате проблем. Помнете, че 1 чаша бира или вино е съвсем неприeмлива за зависимият. Но колкото по-често използвате алкохола като начин за справяне с лошото настроение, толкова по-сериозно затъвате в него.

Пиете, защото не сте успели да спрете

Ако продължавате да пиете след неуспешен опит за спиране, или намаляване на дозата, то вие със сигурност се нуждаете от професионална помощ. Всичко е поправимо, злоупотребата с алкохол е различна, но последиците могат да ви убият.

Пиете, за да се социализирате

Доста хора смятат, че не могат да се социализират без питие в ръцете си. Чувстват се странно и на е на място в компания без алкохол. Това ни е наложено някак изкуствено и трябва да му се съпротивляваме. Човек може да се забавлява и да общува с останалите, без да се налага да трови ума и тялото си. А вероятно спасението е да си потърсите нов начин за забавление.

Пиете заради проблеми с партньора

Ако проблемите с партньора или семейството са причината за посягане към алкохола, е време да се замислите как да промените нещата. Отлагането на решението и загубата на реалност ви вредят емоционално и здравословно. Така задълбочавате проблемите си, а всъщност решение има. Трябва просто да се доверите на специалист и да следвате неговите съвети. Промените ще се случат.

Чести промени на настроението и симптоми, свързани с алкохолизма

Честата промяна в настроенията, както и махмурлукът са отговорът на вашето тяло към зависимостта от злоупотребата с алкохола. Ако се чувствате обидени, гневни, уморени, тревожни и депресирани, е време да се разделите с алкохола. Нуждаете се от професионална помощ, която ще ви помогне да се справите със зависимостта и да продължите напред към едно щастливо и здравословно бъдеще.

Обадете се, за да си запазите час аз консултация: 0877 67 78 37

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.