Не/зависимите | Център Жива
16518
page-template-default,page,page-id-16518,page-child,parent-pageid-16308,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Не/зависимите

Не/зависимите: Пътят на майките с деца, посегнали към наркотиците

(епизод от поредицата на Ралица Стефанова „Не/Зависимите“ по bTV)

В почти всяко семейство с дете в тийнейджърска възраст идва страхът от срещата му с наркотиците и алкохола. Въпросът вече не е дали, а кога и как…

Две майки споделиха съдбите си пред Ралица Стефанова. Едната е успяла да спаси детето си, чрез лечение в „Център Жива“, а другата все още търси надежда.

Независимите Видео 1

Не/Зависимите: Иван Лечев избра музиката пред виното

(епизод от поредицата на Ралица Стефанова „Не/Зависимите“ по bTV)

Иван Лечев не се срамува да говори за зависимостта. Наркотиците и алкохолът са навсякъде около нас и нашите деца. Само ясното разпознаване на проблема и откровено обсъждане на решенията може да ги предпази.

Във видеото може да видите защо Иван Лечев избра музиката пред виното и какви правила за добро родителство прилага, за да държи синовете си далеч от употреба.

Независимите Видео 1

Не/зависимите 1: Първият герой на тв реалитито Не/зависимите, постъпил за лечение на зависимости се казва Николай Антонов. Той е известен с прозвището си „Таланта“, дадено му неслучайно! Той все още е най-бързият бял мъж на света с неподобрен рекорд на 200 м. спринт.

През август 1968 година в Разград се ражда момче, чийто живот ще бъде достоен за сценарий на филм – Николай Антонов, един мъж с два живота. Той е един от най-успешните спортисти на България, но медалът има две страни. На гърба на победите и славата стоят алкохол, наркотици, побоища, опит за самоубийство, хазарт, грабежи, престой в затвора и фатални жени… Вижте историята му в линка:

Независимите Видео 1

Не/зависимите 2:  Вторият герой на тв поредицата за лечение на зависимости е Мартин от Бургас. Млад, симпатичен и… зависим към синтетична дрога.

Израснал с прекрасна майка, в живот без лишения, днес той има нужда от лечение не само на зависимост от наркотици, но и от куп психични заболявания.
Защо? Защото започва да експериментира с неподходящи неща.
Как? Случайно и от любопитство.
Вижте разказа на майката Мария и бъдете силни като нея – забележете проблема и потърсете решение!

Независимите Видео 2

Не/зависимите 3: Николай Петров от Асеновград е третият герой в НЕ/зависимите.
Той развива алкохолизъм, защото не може да приеме себе си и да се почувства част от всичко наоколо. Познато, нали?

Алкохолът или дрогата заблуждават, че човек има това, което желае: спокойствие, сила, уважение и приемане от другите, красота!….
Алкохолът и дрогата, обаче, УБИВАТ!
Лечението от алкохолизъм е последният шанс на Ники да остане жив! Неговото здраве е разбито до край от приемания ежедневно концентрат.
Вижте видеото и го подкрепете в лечението му до край!

Независимите Видео 3

Не/зависимите 4: Както вече знаете Николай Антонов, Мартин Раданчев и Николай Петров са героите на „Не/зависимите“ и поемат пътя към лечението на своите зависимости.

Във видеото ще видите първите часове след настаняването им в „Център Жива“, мястото на което (ако всичко е наред) ще изкарат следващите 6 месеца от живота си! Как започва всичко? Вижте в линка:

Независимите Видео 4

Не/зависимите 5: Здравето, първото което губим при злоупотреба на алкохол и психоактивни вещества.

До каква степен употребата на алкохол и наркотици са разрушили здравето на участниците в проекта „Не/зависимите“?

Независимите Видео 5

Не/зависимите 6: Начало на края ли е първият месец в лечението на зависимост?
Колко и какви трудни моменти трябва да преминат, хората тръгнали по пътя на промяната?
Ще успее ли Николай Антонов – Таланта да премине успешно през тях, след желанието му да напусне програмата и ще си тръгне ли Мартин Раданчев, ще видите в линка по-долу.
Това са истински моменти, валидни за всички зависими… всеки, тръгнал по пътя на борбата със зависимостта, минава през моменти като тези на Ники и Марти.

Независимите Видео 6

Не/зависимите 7: Има ли връзка между различната сексуалност и алкохолизма? На пръв поглед не, но ако човек е достатъчно чувствителен и изпитва невероятен вътрешен конфликт – да! Защо неприемането на хомо- и бисексуалните в обществото причинява травми, които да карат един добър, интелигентен и талантлив мъж употребява алкохол? Защо е необходимо бяга от реалността, вместо да прегърне, човекът, когото обича и да бъде щастлив? В първия месец от лечението си Ники Петров вече започва малко по малко да приема себе си и искрено желая да успеем заедно в две направления – той да спаси живота си и обществото да помисли върху думичката толерантност.
Какво се случва с Мартин и как да върнем към лечението някой, който иска да го прекъсне – вижте в линка:

Независимите Видео 7

Не/зависимите 8: Вижте как се празнуват рождени дни „на чисто“!

По време на лечението си „Най-бързият мъж на планетата“ Николай Антонов-Таланта посреща 50 годишния си юбилей без употреба на алкохол, наркотици и хазарт. Вижте и първият рожден ден, след който кулинарят с артистични заложби Николай Петров не се събужда с махмурлук. Николай Антонов и Николай Петров споделят своите равносметки и надежда!

Независимите Видео 8

Не/зависимите 9: Първата среща за шампиона в спринта Николай Антонов – Таланта с майка му след началото на лечението. Ще разберем и как се адаптира бургазлията с леснозапалим нрав, Мартин Раданчев, в центъра след завръщането си.

Независимите Видео 9

Не/зависимите 10: По време на лечението излизат трудности от всякакъв характер. Не маловажни и често подценявани са връзките – секс, любов, отношения… Кога и как те пречат в лечението на зависимости и възстановяването след това?
Какво правило наруши Марин Раданчев и какво беше неговото наказание?
Какво заслужено признание получи Ники Антонов – Таланта за великите си постижения в спорта?

Независимите Видео 10

Не/зависимите 11: Три месеца живот без алкохол за Николай Петров. Кои са най-трудните моменти в борбата му с алкохолизма? Ники споделя какво ново научи за себе си и моментите, които в миналото са го карали да употребява алкохол.

Независимите Видео 11

Не/зависимите 12: Ще споделим сълзите от радост в очите на родителите на Ники Петров, които за първи път се срещат с техния син след началото на лечението. Също така ще стане ясно дали Мартин е успял да остане чист след отстраняването от центъра за една следмица, заради нарушаването на основно правило – да няма интимни контакти?
Стават ясни два аспекта: тестовете за употреба не са 100% показателни при голяма част от новата синтетична дрога.
Честността и търпението са ключови не само за успешната терапия, а и в живота.

Независимите Видео 12

Не/зависимите 13: С какви изкушения се сблъска Николай Антонов-Таланта по време на първата си отпуска в Разград? И дали Мартин Раданчев е осъзнал грешката си, след като беше отстранен от центъра заради провинение? Ще видите в линка:

 

Независимите Видео 13

Не/зависимите 14:

Ах, този, Мартин! Сълзите от радост в очите на една майка не могат да се сравнят с нищо… Да видиш как синът ти поема, макар и след няколко грешни стъпки, в правилната посока изпълва майчиното сърце с надежда!
Малко повече за марихуаната, синтетичната дрога, психичните заболявания и …. надеждата!

Независимите Видео 14

Не/зависимите 15: Да преоткриеш себе си, след 20 години замъглено съзнание… безценно!
Николай Петров – невероятен напредък в лечението! Четири месеца без алкохол. Той започна най-важната битка в живота си – да се лекува и да си даде шанс за пълноценен нов живот. Прави го с помощта на специалистите в „Център Жива“.

Независимите Видео 15

Не/зависимите 16: Първа отпуска „на чисто“ за Мартин Раданчев. След напредъка в лечението си той заслужи кратка отпуска. Преодоля ли ниската самооценка Мартин Раданчев и кои са най-големите трудности, пред които се изправя семейството му?

Независимите Видео 16

Не/зависимите 17: Равносметката на Николай Антонов-Таланта преразглежда целия си живот с нов поглед към миналото. Тежък епизод, изпълнен с чувства, емоции, спомени, съжаление и сила за промяна.

 

Независимите Видео 17

Не/зависимите 18: В поредицата „Не/зависимите“ проследихме лечението на Мартин Раданчев. То съвсем не протече гладко. Момчето от Бургас, тласнато към синтетичната дрога от любопитство, веднъж напусна терапевтичния център заради употреба на наркотици, а втория път беше отстранено заради нарушение на правилата. Мартин получи многократно шансове да продължи лечението си и след стабилизиране на състоянието му, днес той отново е с провинение. Тъжното е, че големият процент от употребяващите днес вървят по същия път – марихуана, синтетична дрога – психични заболявания – трудно осъзнаване на проблема…

Независимите Видео 18

Не/зависимите 19: Колко тежки могат да бъдат последствията от хазарта и защо подценяването им изигра лоша шега на бившия шампион в спринта Николай Антонов-Таланта?
Знаете ли, че всяка игра, в която има залог и възможност за загуба или печалба е хазарт?
А това, че хазартът е класифициран от Световната здравна организация като психическо разстройство и че често след тежките загуби, зависимите си мислят за самоубийство, а 17% от тях стигат и до опити за такова?
Хазартът е акцент в този епизод на Не/зависимите, случилото се с Ники Антонов, показва нагледно как лесно подценяваме този проблем.

Независимите Видео 19

Не/зависимите 20: ЗАВЪРШВАНЕТО! Нов живот без алкохол за Николай Петров! Първият успешно преборил зависимостта си в ефир герой на „Не/зависимите“. Вижте последните минути на Ники в терапевтичния център.

Независимите Видео 20

Не/зависимите 21: Николай Петров на живо в студиото на „Преди обед“. Първият, завършил успешно възстановяването си от алкохолизъм споделя какви са първите трудности след завръщането му у дома.

Независимите Видео 21

Не/зависимите 22: Николай Антонов – Таланта! 7 месеца след началото на лечението си от алкохолизъм, наркомания и хазарт. Ще стигнат ли силите на най-бързия бял мъж на планетата да финишира успешно лечението си? Вижте промяната, която струи от него за 7 месеца от началото на лечението! Мисълта, сърцето, душата му говорят и действат по нов начин! Очите му искрят, изражението му е меко и спокойно!

Независимите Видео 22

Не/зависимите 23: Николай Антонов – Таланта на живо в студиото на „Преди обед“ споделя за първите трудности, с които се е сблъскал след завършване на терапевтичната програма. „Продължавам по пътя на моето възстановяване.“

Независимите Видео 23

Не/зависимите 24: Повече от година чист живот! Никой не може да си представи колко е трудно да започнеш живота си отново на 42! Николай Петров направи своя избор и се бори всеки ден!
Със смелостта си даде пример, мотивация и надежда и на други, които искат да се справят с алкохола! Как успява да се справи с новия живот:

Независимите Видео 24

Не/зависимите 25:  9 месеца след терапията. Устоява ли на алкохола, наркотиците и хазарта най-бързият бял мъж в света Николай Антонов – Таланта? Чуйте легендата за легендарния Николай Антонов – Таланта, разказана от очевидец и разберете има ли той трудни моменти в новия си живот:

Независимите Видео 25

Не/зависимите 26: Какво се случи с Мартин след отстраняването му от терапевтичния център? Майка му Мария споделя за немотивирата битка на сина й със синтетичната дрога.

Независимите Видео 26