Информация | Център Жива
17119
page-template-default,page,page-id-17119,page-parent,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Информация

„ЖИВА“ е терапевтичен център за лечение на хора със зависимости към алкохол, наркотици, хазарт и медикаменти. От 2013 г. предлагаме разумна и качествено нова алтернатива на познатите методи за лечение на зависимости в страната.
Създадохме програмата „Приемане“, която комбинира най-ефективните методи за справяне със зависимостите. Съчетанинето на дългогодишен европейски опит и познание, адаптирани към българската среда дава доказани резултати.
Програмата е свързана с пълно откъсване от вредната за зависимия среда, като предлага 24 часово наблюдение и работа със специалисти. Пациентите получават медицинска грижа от специалист по вътрешни болести, психиатър, психолози, консултанти с личен опит и групи със завършили програмата на Центъра. Предоставяме литература, разработена специално за модела на терапевтичната общност, подпомагаща възстановителния процес.
В „Жива“ разполагаме с уютна леглова база, помещения за дневни занятия, индивидуални и групови терапии, библиотека. Предлагаме планово хранене по тристепенно меню, време за почивка и културни мероприятия.
В терапевтичен център „Жива“ имаме специализиран подход за работа с близките и роднините на зависимите. През целия период на терапия, нашите специалисти помагат на семействата с ценни насоки за общуване с техния близък. Тези познания са от изключителна важност за лечението и предотвратяват връщането към употреба след напускане на програмата. За целта, в програмата са включени и групи за семейства и близки.
Резидентите ни получават полезни насоки за реинтеграцията им в обществото, а след завършването на програмата, продължаваме да поддържаме връзка с тях и оказваме т.нар. последващи грижи.