Не/зависимите | Център Жива
18107
page-template-default,page,page-id-18107,page-child,parent-pageid-17136,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Никой не е застрахован от капана на зависимостта

В линка ще разберете, че алкохолът, наркотиците, хазартът и медикаментите са различни лица на едно и също заболяване – зависимостта. В линка ще разберете какво представлява тя и как да се справим с нея. Ще чуете и историята на първия Не/зависим герой в поредицата.

Независимите

Адът, през който минава една майка на зависим! Как да избегнем майсторските манипулации на човек, чиято цел е да взима наркотици?

Видеото ще ви направи свидетели на това, какво е да наблюдаваш бавното самоубийство на детето си, да си жертва на неговата употреба и как въпреки всичко можеш да бъдеш негов спасител! Всяка стъпка на семейството към лечение от наркомания, алкохолизъм и др. е важна! Всяка дума, във всеки миг е необходима твърдост и решителност в борбата срещу зависимостта!
Майки, можете го! Вижте как!

Независимите

Алкохолът – най-лесно достъпният опиат.

Гергана Бонева се омъжва на 18 години и дава живот на син, който 21 години по-късно й връща жеста. Той спасявайки живота на майка си, като й помага да преодолее тежката зависимост към алкохола. Ето как…

Независимите Алкохолът опиат

Хазарт

Лесно и неусетно се изкушаваме от идеята за бързи пари. Талончета с лотарии, игра на карти със залози… Хазартната зависимост е болест като всяка друга зависимост. Не подценявайте факта, че здравето не страда така пряко, както при наркоманията или алкохолизма. Вижте историите на две момчета, заложили живота си на карта, но изтеглили печелившите – лечение и свобода!

Независимите Живот, заложен на карта

Кога дрогата отключва психични заболявания?

Един от най-страшните моменти в съвременната употреба на психоактивни вещества е отключването на психическо заболяване. Параноята, психозата, натрапчивите мисли, дори биполярно разстройство и шизофрения… всичко това може да е резултат не само от вече развита зависимост, но и от еднократна употреба на синтетична дрога! Вижте какво споделят „Тони“ и специалистите…

Независимите дрогата отключва психични заболявания

Алкохолизмът – Танго със смъртта

Зависимостта не е само проблем при мъжете. До какво доди 26 годишната зависимост от алкохол и медикаменти и как се е върнала към живота една работеща майка и домакиня?

Тангото със смъртта

Актьорът Теодор Папазов говори открито за края на връзката си с алкохола и кокаина.

Не/зависимите - актьорът Теодор Папазов

За какво говори употребата на всякакви вещества и как близките да помогнат на себе си и зависимия да излезе от ада на пристратяванията. Причина ли е разводът на родителите, детето да посегне към наркотиците, алкохола и залаганията?

Все по-млади хора започват да употребяват наркотични вещества. В ранна възраст те все още нямат очертан характер и не знаят какво искат. Така се формира т.нар. полизависимост. Докато преди 10-15 години имахме ясно очертани групи на взимащи хероин или кокаин, сега все повече хора са полизависими. Около 450 хиляди души в България имат опит с някакъв наркотик.

Във видеото ще видите историята на Петър, който 10 години е употребявал активно всякакви наркотици и псоактивни вещества. Активно означава всеки ден.
След много скандали родителите му се разделят, когато е на 14.

Разводът на родителите като причина

Как продължава животът на двама млади мъже след капана на синтетичната дрога?

В линка ще чуете споделените съдби на две момчета, успели да се отърват от лапите на коварната синтетична дрога. Как родителите да разпознаят, че има проблем и как да реагират, зада го решат ще стане ясно от съветите на специалистите във видеото.

синтетичната дрога

Историята на един военен за тежката битка с алкохола. Какво е да оцелееш в Камбоджа, но да си безсилен пред алкохола.

Историята на един военен

Какво предсталява детоксикацията?

какво представлява детоксикацията?

Изповедта на една майка, загубила сина си заради наркотиците

Изповедта на една майка

5 принципа за чист живот. Португалският психолог д-р Едуардо да Силва смята, че има пет основни принципа за справяне със зависимостите.

5 принципа за чист живот

За алкохолът и наркотиците в периода на пандемия. Пие ли се повече по време на криза и може ли изолацията за предпазване от зараза с COVID 19 да върне зависимите към алкохола, наркотиците и хазарта? От коя болест е по-трудно да се защитим от зависимостта или от корона вирус?

Марихуаната, подцененият наркотик