Той остана в Жива повече от 7 месеца | Център Жива
17929
post-template-default,single,single-post,postid-17929,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Потърсете помощ сега!


Той остана в Жива повече от 7 месеца

Дълги години съпругът ми беше в депресия. Заедно посещавахме различни психиатри, но те не можаха да му помогнат. В отчаяните си опити да се справи с депресията, той започна да употребява алкохол и безразборно успокоителни медикаменти. Непрекъснато увеличаваше количествата, докато постепенно разви тежки зависимости и към двете. Стигна дотам, че нямаше „светъл” ден.

Не знаем как се е чувствал той, но за нас тримата, имаме дъщеря и син, беше нетърпимо. Поведението му беше неадекватно и плашещо. Само пиеше и спеше, беше невъзможно да се говори с него. Няколко пъти постъпваше в различни психодиспансери в София за детоксификация.

За съжаление, след изписването му, тутакси се връщаше отново и към двете зависимости. Вече на прага на отчаянието, наша позната ни посъветва да се обърнем към Центъра за лечение на алкохолици и наркомани „Център Жива“. Не хранехме особени надежди. Случаят му изглеждаше безнадежден. Съпругът ми беше минал вече 60- те години и не вярвахме, че ще се промени.

Той прекара в защитената среда на Центъра повече от 7 месеца. Там премина 12-стъпкова програма за духовно развитие. Колкото и невероятно да изглежда, тази програма му помогна да преосмисли живота си. Сега отново е сред нас. Не употребява алкохол и успокоителни, гледа много по- оптимистично на живота, опитвайки се да се справя с него без патерици.

2017

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.