Лечение на медикаментозна зависимост | Център Жива
18568
post-template-default,single,single-post,postid-18568,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Потърсете помощ сега!


Лечение на медикаментозна зависимост

Често при нервен срив хората посягат към психотропни препарати, за да могат временно да се избавят от чувството на потиснатост, страховете и депресията си. Но когато приемът на определени медикаменти продължи дълго, се установява зависимост, от която човек не може да се избави сам.

 

Лечение на медикаментозна зависимост

 

Обикновено се наблюдава комбинирана употреба, когато приемът на медикаменти е свързан с алкохол и хазартни игри. Тази полизависимост, в която изпадат хора на всякаква възраст в един момент започва да изпълва цялото им съществуване и те не могат да изпълняват ежедневните си ангажименти и отговорности.

Всъщност независимо към какво е пристрастяването, проблемът се корени в неспособността на човека да се справи по здрав начин с чувствата и емоциите си. Ние, в терапевтичен „Център Жива”, знаем това и нашата цел е не просто да лекуваме зависимостта, а да укрепим психиката на човека, така че да се коригира като цяло неговото зависимо поведение.

 

Свържете се с „Център Жива“ за помощ и лечение

Ако ваш близък има медикаментозна зависимост, помогнете му като се свържете с нашия Център за лечение на зависимости, за да се започне с навременно лечение. Тази зависимост е силна и той не може да се справи сам, нито вие бихте могли да помогнете без адекватната намеса на специалисти.

Лечението в центъра и настаняването в защитеното жилище не само ще откъсне вашия близък от средата, в която лесно може да се отдава на пристрастеността си към медикаменти и други вещества. Терапията помага на пациентите да осъзнаят, че отдаването на пристрастяващи лекарства не е решение за живота им занапред. Ние им помагаме да преодолеят пагубната зависимост като последица от неспособността им да се справят с емоциите си. Така в края на лечението хората се връщат в реалния живот като напълно здрави и пълноценни личности с укрепнала психика.

 

терапия за медикаментозна зависимост

 

Направете необходимите медицински изследвания

В сайта на „Център Жива“ ще намерите списък на изследванията, които е необходимо да направи зависимият, за да ги представите при постъпването му. Можете да донесете разпечатки или да ни предоставите потребителския номер и парола в сайта на лабораторията, за да проследим изследванията.

 

Обадете ни се по телефона, за да запазите час за консултация

Необходимо е да се обадите  на телефон 0877 677 834, за да запишете час за консултация за вашия близък с медикаментозна зависимост.

Нашият специалист провежда 50-минутна консултация, която можете да заплатите в брой или по банков път. Целта на консултацията е да убеди зависимия, че трябва да се подложи на лечение.

След това уточняване ден и час за прием на зависимия в защитеното жилище и дневния център. При приема подписваме договор и се заплаща първата месечна вноска.

 

Необходими документи при постъпване

Освен документа за самоличност на пациента, при приема в Центъра трябва да представите:

  • здравен картон;
  • епикризи след проведени лечения, ако има такива;
  • предписани медикаменти и рецепти за тях, ако пациентът постъпва след терапия в здравно заведение или след детоксификация.

 

Необходими лични вещи при постъпване

Дрехите трябва да са подбрани според сезона, да не са от прозрачни материи.

Обувките трябва да са удобни, за да може пациентът лесно да се придвижва между дневния център и защитеното жилище.

Освен тоалетните принадлежности подгответе чехли за баня и домашни чехли.

Необходими са и сешоар, чадър, очила – за тези, които ползват такива.

Всички лични вещи трябва да се поставят в пътна чанта или в куфар, надписани с името на пациента.

 

Какво предоставя „Център Жива“

По време на престоя си при нас пациентите получават храна. Осигуряваме разтворимо кафе и чай, както и чаша и прибори за хранене.

Спалното бельо и хавлиените кърпи са също осигурени.

Ако е необходим прием на хранителни добавки и медикаменти, които не са предписани от личния лекар, ние ги осигуряваме.

 

център за лечение на зависимости

 

Продължителност на лечението

Лечението продължава 24 седмици. Следваме модела на европейската програма Change and Grow. Този модел е адаптиран от нашите специалисти и включва 12 основни стъпки и 5 етични принципа за осъзнаване на постъпки и емоции на морални норми.

 

След лечението

След като премине програмата за лечение на медикаментозна зависимост препоръчваме излекуваният да поддържа контакт със специалистите. Пациентите трябва да посещават редовно групите за последващи грижи и сбирките, организирани за хора в ремисия.

Терапията в „Център Жива“ и последващите грижи помагат на страдащите от медикаментозна зависимост да се върнат към пълноценен живот като напълно здрави хора, контролиращи своите емоции и чувства.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.