Лечение на комарджийство | Център Жива
18853
post-template-default,single,single-post,postid-18853,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Потърсете помощ сега!


Лечение на комарджийство

Комарджийството е развлечение за много хора, но то се превръща в огромен проблем, когато се задълбочи в зависимост. Пристрастените комарджии затъват в дългове, за да поддържат заниманието си,  влошават се взаимоотношенията им със семейството и приятелите. Пагубната пристрастеност се отразява и на качеството на работата им.

Възможностите за комарджийство онлайн улесняват развитието на тази зависимост. Пристрастените играчи не могат без посещаване на любимите сайтове, където да залагат на игри и спортове. Ако семейството не се намеси и не ги убеди да се подложат на терапия, пагубната страст ще ги унищожи напълно.

За да стигне до решението да се лекува, страстният комарджия има нужда от подкрепата на семейството си, но не в посока – плащане на дългове, а мотивация за лечение. Проблемът е, че зависимите обикновено отхвърлят предложената помощ. Как близките да го накарат да постъпи, ще научат в консултация със специалист в Център Жива.

 

Симптомите на комарджийството

Ако знаете, че вашият близък  има влечение към онлайн залаганията и забележите някой от следните симптоми, обадете се на нашите специалисти, за да ви насрочат час за консултация и да научите какво да предприемете.

Типичните симптоми на комарджийството като зависимост включват:

  • пристрастеност към всякакви залагания;
  • залагания за постигане на по-добро самочувствие;
  • избягване на служебни задължения и ангажименти към близките, за да може комарджията да се посвети колкото може повече на залагания;
  • неплащане на битови сметки, за да останат пари за залагания;
  • кражба на пари, вземане на пари от близки без искане на разрешение, за да има за залагания;
  • лъжи за прикриване на пристрастеността;
  • чувство на вина у комарджията за това, че е напълно отдаден на пристрастеността си;
  • поемане на все по-големи рискове при залаганията.

Като следствие от това, връзките с роднини и приятели се влошават и дори прекъсват напълно. Зависимият може да проиграе колата си, дома си и друга собственост, за да получи пари за залагания.

 

При пристрастеността към залагания част от мозъка е хиперактивна

При развитие на пристрастеност към комарджийство областта от мозъка, наречена инсула, може да развие хиперактивност. Това води до изкривеност на разсъжденията. Така зависимият разсъждава в случайни последователности и може да продължи да залага дори след като почти е загубил. Необходима е спешна намеса на близките и насочване за терапия.

 

Подходящо лечение за комарджийство

Терапията при комарджийството се състои в научаване на зависимия как да развие умерено и балансирано отношение към парите.

Разбира се, важно е зависимият напълно да престане да се занимава със залагания, тъй като ако продължи да прави залози от време на време, лесно може да се върне към пълната пристрастеност.

В „Център Жива“ работим по програма за лечение, която да помогне на зависимия да осъзнае проблема си и да управлява импулсите си.

Лечението в терапевтичен център е необходимо за пристрастените към комарджийство, които трябва да се предпазват от всякакъв достъп до физически и онлайн центрове за залагания. Лечението продължава 24 седмици. Този период е достатъчен за преодоляване на пристрастеността и научаване на нови навици и умения за живот.

 

Преходно жилище

В края на програмата зависимият пребивава в жилище за реинтеграция в социална среда.

 

След лечението в центъра

След лечението пациентите се включват в групи за последващи грижи. В тези групи участват вече преминали лечение пациенти, които споделят резултатите и преживяванията. Така всеки пациент в ремисия получава подкрепа и може да затвърди преодоляването на своята зависимост.

 

Разпределяне на финансите в семейството след лечението

След като пациентът се върне в семейството не трябва да получава упреци за миналото поведение, да не се напомнят случки и отношения по време на активната игра.

Подкрепете вашия близък, за да преодолее срама от пристрастеността си. Това е много важно за цялостното му възстановяване и реинтеграция.

Пристрастените към комарджийство трябва да се подлагат на терапия, за да се излекуват. Подкрепата и насърчаването от близките за консултация със специалистите от Център Жива и постъпване за лечение е от съществено значение. Помогнете на вашия близък да се излекува от комарджийство и да се върне към нормален живот.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.